Alla inlägg under oktober 2009

Av NAT:s redaktion - 9 oktober 2009 16:36



Barack Obama har tilldelats Nobels fredspris. Men vad har han åstadkommit - annat än munväder? Kriget i Irak fortsätter som vanligt, även om vissa mindre truppneddragningar har gjorts; i Afghanistan satsar Barack Obama på förstärkta amerikanska truppinsatser. USA fortsätter att stödja Israel i dess kamp mot palestinerna. Han har inte lyft ett finger mot kuppmakarna i Honduras.


Barack Obama har inte lyckats åstadkomma ett enda fredsavslut. Han är tvärtom bara en president i raden av amerikanska presidenter, som värnar om amerikanska intressen, läs den amerikanska imperialismen. Han har på sin höjd upphöjt ordbajseriet till skön konst.


Tillåt mig att instämma i Åsa Linderborgs uppmaning idag: Lägg ner fredspriset!


Rickard B. Thuresson


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 7 oktober 2009 22:17


I det senaste valet till den tyska förbundsdagen gick de borgerliga partierna framåt och CDU/CSU kommer att bilda regering tillsammans med det marknadsliberala FDP. Socialdemokraterna gjorde sitt sämsta val efter andra världskriget. Die Linke, ett vänstersocialdemokratiskt parti, och Die Grüne, miljöpartiet, gick framåt. De senares framgång drabbade också MLPD, ett revolutionärt parti, som förlorade en tredjedel av sina röster från det föregående förbundsdagsvalet. Dessutom har Tyskland en femprocentspärr.


Om du kan tyska, läs intervjun med Stefan Engel, MLPD:s ordförande, i Rote Fahne.


Rickard B. Thuresson


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 5 oktober 2009 12:03

  


Ovanstående text är en affisch som kan laddas ned från

http://lagenasolidaritet.wordpress.com




























(Den här bloggen är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 5 oktober 2009 09:38



Måndagen före midsommar startade en strejk på Lagenas lager i Jordbro. Lagena ägs av Systembolaget. Arbetarna gick ut i strejk för att de blivit varslade om avsked och de skulle ersättas av inhyrd personal från ett bemanningsföretag. Enligt Lagenaarbetarna användes den inhyrda personalen för att pressa tillbaka Lagenaarbetarnas arbetsvillkor.


Den tredje november kommer Lagenaarbetarna att dömas i arbetsdomstolen. Lagena har krävt 3000 kronor per anställd i skadestånd och 5000 kronor för tre arbetare som tillhörde fackstyrelsen. Totalt krävs 200000 i skadestånd.


Lagenaarbetarnas kamp mot tillbaka pressade arbetsvillkor och mot en uppsplittring av arbetare i ett A och B lag var och är viktig för arbetarklassen som helhet. Därför är det viktigt att Lagenaarbetarna hålls skadelösa genom att bötesbeloppet samlas in. Sätt in pengar på Lagena klubbens postgiro 134455-3


Bengt-Olof Lindbergh





(Den här bloggen är knuten till Nya Arbetartidningen)

Av NAT:s redaktion - 1 oktober 2009 20:05


Inför EU:s toppmöte den 15 oktober 2008, som skulle diskutera Irlands nej till Lissabonfördraget och hur EU skulle gå vidare, intervjuade Gavin Estler på Newsnight Margot Wallström, EU:s propagandaminister, om utgången av den irländska folkomröstningen. Hon - liksom den övriga EU-kommissionen - kunde inte naturligtvis inte acceptera det demokratisk självklara,  att fördraget  hade fallit enligt EU:s existerande fördrag. Tvärtom har Irlands regering som bekant förmåtts att genomföra ytterligare en folkomröstning.


Det framgår mycket klart att EU-medborgarnas uppgift, enligt Wallström, är att säga ja till Lissabon-fördraget, och att de egentligen inte förstår sitt eget bästa. Därför måste irländarna rösta en andra gång och därför har medborgarna i övriga medlemsstater överhuvudtaget inte fått rösta om Lissabonfördraget.


Läs den avslöjande intervjun här - eller se den direkt på Youtube!


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

Presentation

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards