Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Ledande maoist försvunnen i Indien

Av NAT:s redaktion - 26 mars 2010 11:51Sedan den 12 mars 2010 är Azad spårlöst borta. Azad är talesman för Indiens Kommunistiska Parti (maoisterna), CPI (m). Partiet misstänker att Azad är fängslad och att det finns risk för hans liv. I ett upprop som den revolutionära poeten Varavara Rao tagit initiativ till krävs att Azad ska ställs inför rätta om det finns några åtalspunkter mot honom, annars ska han släppas fri.


CPI (m) är en del av den naxalitiska rörelsen, namnet kommer från ett bondeuppror i Naxalbari. Den naxalitiska rörelsen är delat i två riktningar. Den ena riktningen, där CPI (m) är det största partiet, för ett folkkrig mot den indiska staten. Den andra riktningen, där CPI (m-l) Libération är det största partiet, arbetar med att organisera fattigbönder och arbetare i masskamp för sina klassintressen och de arbetar parlamentariskt.


CPI (m) anser att CPI (m-l) Libération är reformistiskt och CPI (m-l) Libration anser att CPI (m) är anarkistiskt.


Mer information om CPI (m-l) Libération finns på: http://www.cpiml.org/ .


Mer information om CPI(m) finns på:

http://www.bannedthought.net/ . (Jan Myrdal har en lång artikel där.)Bengt-Olof Lindbergh


Uppgiften om Azads färsvinnande är hämtat från www.nyhetsbanken.se


(Den här bloggen är knuten till Nya Arbetartidningen.)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NAT:s redaktion - Onsdag 24 juni 08:00


(Annons)   ”Den sanna historien om de svenska kommunisterna” skildrar med hjälp av fyra nyckeldokument den svenska kommunistiska rörelsen historia från och med 1921 och fram till 1982. Det första om Set Persson tar sin avstamp i kampe...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:24

Detta är ett svar på artikeln Maoismen är ingen ”etikett” av kamrat Ragnar Röed i Marxistiskt Forum nr 1/2018. Del I – se länk till del II i slutet av denna artikel.   Vad menas med en etikett?   Redan rubriken på kamratens ...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:00

Är ordförande Gonzalo vår tids störste maoist?   Röed påstår att PKP inspirerade folkkrigen i Indien, Filippinerna, Nepal och Turkiet. Detta måste vara en ordentlig överdrift, eftersom folkkriget i såväl Indien som Filippinerna inleddes redan 196...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 16:55

This is a response to the article Maoism is not a "label" by comrade Ragnar Röed, which was published in Marxistiskt Forum 1/2018. Part 1 - see also part 2.   What is meant by a label?   Already the headline of the comrade's article shows tha...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 15:00

(Part 2) Is chairman Gonzalo the greatest Maoist of our time?   Röed claims that the PKP inspired the people´s war in India, the Philippines, Nepal and Turkey. This must be a real exaggeration, since the people's war in both India and the Phili...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nya Arbetartidningen med Blogkeen
Följ Nya Arbetartidningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se