Direktlänk till inlägg 27 oktober 2010

Möte om Afghanistan 2 november 2010

Av NAT:s redaktion - 27 oktober 2010 12:17

"Afghanistan: demoner, bomber och utveckling. Mediebilden av afghanerna - och verkligheten". 


Peter Hjukström är styrelsemedlem i föreningen Afghanistansolidaritet och var Svenska Afghanistankommitténs förbundssekreterare under 14 år och han har följt utvecklingen i Afghanistan under 30 år.


Peter Hjukströms internationella engagemang väcktes tidigt. Rapporterna om brutala mord i krigets Vietnam förde honom in i FNL-rörelsen. När Afghanistan ockuperades av Sovjetunionen engagerade han sig i och var med och byggde upp Svenska Afghanistankommittén. Där var han förbundssekreterare i många år och medverkade i arbetet att bygga upp skolor och sjukhus i landet.


Idag är Peter Hjukström projektledare inom Världens Barn, Radiohjälpens
största kampanj som omfattar samarbete mellan 12 svenska NGO:s - däribland
Röda Korset, Rädda Barnen och Svenska kyrkan.


Tid: Tisdagen 2 november kl 18.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm


Arrangörer:
Föreningen Fjärde Världen och
Folket i Bild/Kulturfront-Stockholm
i samarbete med ABF


(Denna blogg är knuten till Nya Arbetartidningen)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NAT:s redaktion - Onsdag 24 juni 08:00


(Annons)   ”Den sanna historien om de svenska kommunisterna” skildrar med hjälp av fyra nyckeldokument den svenska kommunistiska rörelsen historia från och med 1921 och fram till 1982. Det första om Set Persson tar sin avstamp i kampe...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:24

Detta är ett svar på artikeln Maoismen är ingen ”etikett” av kamrat Ragnar Röed i Marxistiskt Forum nr 1/2018. Del I – se länk till del II i slutet av denna artikel.   Vad menas med en etikett?   Redan rubriken på kamratens ...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:00

Är ordförande Gonzalo vår tids störste maoist?   Röed påstår att PKP inspirerade folkkrigen i Indien, Filippinerna, Nepal och Turkiet. Detta måste vara en ordentlig överdrift, eftersom folkkriget i såväl Indien som Filippinerna inleddes redan 196...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 16:55

This is a response to the article Maoism is not a "label" by comrade Ragnar Röed, which was published in Marxistiskt Forum 1/2018. Part 1 - see also part 2.   What is meant by a label?   Already the headline of the comrade's article shows tha...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 15:00

(Part 2) Is chairman Gonzalo the greatest Maoist of our time?   Röed claims that the PKP inspired the people´s war in India, the Philippines, Nepal and Turkey. This must be a real exaggeration, since the people's war in both India and the Phili...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nya Arbetartidningen med Blogkeen
Följ Nya Arbetartidningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se