Direktlänk till inlägg 8 mars 2011

Hur får vi hem de svenska trupperna från Afghanistan?

Av NAT:s redaktion - 8 mars 2011 17:35

  


Vad vi kan göra är att skapa en stark proteströrelse. För att skapa en proteströrelse så behövs en politisk plattform, kader, aktiva medlemmar och bra arbetsmetoder.


Den politiska plattformen behöver bara innehålla två krav: Ta hem de svenska trupperna från Afghanistan! Öka det humanitära biståndet till Afghanistan! De kraven kan samla människor som har olika politiska och/eller religiösa uppfattningar.


Det behövs ledande kader som leder proteströrelsen på riksnivå. Det behövs mellan kader som leder arbetet på distriktnivå och lokalnivå. Att arbetet leds av kader gör det enkelt för medlemmar och sympatisörer att delta i opinionsarbetet.


För att opinionsarbetet ska lyckas måste många olika arbetsmetoder användas: debattmöten med dem som är för ett svenskt deltagande, kändisupprop, flygbladsutdelning, namninsamling för plattformens krav, appellmöten och så vidare.

Bengt-Olof Lindbergh


(Den här bloggen är knuten till Nya Arbetartidningen.) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av NAT:s redaktion - Onsdag 24 juni 08:00


(Annons)   ”Den sanna historien om de svenska kommunisterna” skildrar med hjälp av fyra nyckeldokument den svenska kommunistiska rörelsen historia från och med 1921 och fram till 1982. Det första om Set Persson tar sin avstamp i kampe...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:24

Detta är ett svar på artikeln Maoismen är ingen ”etikett” av kamrat Ragnar Röed i Marxistiskt Forum nr 1/2018. Del I – se länk till del II i slutet av denna artikel.   Vad menas med en etikett?   Redan rubriken på kamratens ...

Av NAT:s redaktion - Måndag 22 juni 21:00

Är ordförande Gonzalo vår tids störste maoist?   Röed påstår att PKP inspirerade folkkrigen i Indien, Filippinerna, Nepal och Turkiet. Detta måste vara en ordentlig överdrift, eftersom folkkriget i såväl Indien som Filippinerna inleddes redan 196...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 16:55

This is a response to the article Maoism is not a "label" by comrade Ragnar Röed, which was published in Marxistiskt Forum 1/2018. Part 1 - see also part 2.   What is meant by a label?   Already the headline of the comrade's article shows tha...

Av NAT:s redaktion - Söndag 14 juni 15:00

(Part 2) Is chairman Gonzalo the greatest Maoist of our time?   Röed claims that the PKP inspired the people´s war in India, the Philippines, Nepal and Turkey. This must be a real exaggeration, since the people's war in both India and the Phili...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Nya Arbetartidningen med Blogkeen
Följ Nya Arbetartidningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se